Залите у нас обявиха бедствено положение


Залите у нас обявиха бедствено положение
Зала Универсиада
09-01-2009 09:41 | Меридиан Мач

Бедственото положение, в което България е на път да изпадне заради споровете на Русия и Украйна, ще даде сериозно отражение и на спортния живот у нас, информира вестник Меридиан Мач.
 
Спирането на доставките на газ, което доведе до минимална консумация на парно в цялата страна, може да се окаже пагубно за редица клубове. На практика зали, които ще приемат най-големите спортни събития през този месец, ще останат мразовито студени.
 
Липсата на парно ще скове в близките дни „Универсиада“, където шампионите ни по баскетбол Лукойл Академик ще приемат Динамо Москва в последната среща от турнира Еврокъп. „Студентите“ приемат руския гранд на фаталния 13 януари. При така създалата се ситуация двата отбора ще трябва да излязат един срещу друг буквално по анцузи. Очакванията са температурите в залата да не надвишават 10-ина градуса. Проблемът е, че „Универсиада“ се отоплява изцяло на парно и няма вариант, чрез който градусите да се извисят до минимума от 16. Според изискванията на УЛЕБ именно толкова трябва да показват термометрите, за да се проведе среща. Ако делегатът прецени, че температурата е по-ниска, то Лукойл Академик го очаква сериозна глоба и дори възможна санкция от служебна загуба.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи