До днес клубовете казват мнението си за формата на Купата на България


До днес клубовете казват мнението си за формата на Купата на България
Лукойл и Черно море спориха на финал през 2008
09-01-2009 12:28

Днес е крайният срок в който клубовете от страната може да дават предложения за избиране на формата на провеждане на турнира за Купата на страната при мъжете. От БФБ са предложени два варианта за неговото провеждане, а клубовете трябва да направят своето предпочитание и да го изпратят на баскет-централата ни. В тазгодишното издание на Купата на България ще участват максимум 16 отбора, които ще бъдат ранкирани спрямо постижението им към момента.
 
Ето посочените два варианта:
1. Два квалификационни кръга – осминфинални и четвъртфинални елиминации и Финална четворка
2. Един квалификационен кръг – осминфинални елиминации и Финална осмица
 
След като клубовете изкажат своето мнение, следващата седмица ще заседава Управителния съвет на БФБ и ще определи и утвърди системата на провеждане на турнира за Купата на България за сезон 2008/09. Заявките за участие в него ще се приемат до 16-и януари, а жребият за първия елиминационен кръг ще бъде в седмицата от 19-25 януари. Тогава ще се разберат и двойките от този първи елиминацинен кръг, които ще играят на 30-и януари и 1 февруари два мача на разменено домакинство. При по-малко заявки за участие от 16, в първия кръг ще почиват отборите, класирани на по-предно място в НБЛ.
 
Финалните четворка или осмица ще бъдат проведени по средата на Март (13-15), а градът-домакин ще бъде определен допълнително. Голяма е вероятността, ако се избере варианта Финална осмица мачовете да се изиграят в зала „Универсиада” поради евентуалното участие на по-голям брой отбори от столицата и околността. Финален турнир за Купата на България в София не е имало от 1996 година насам.
 
При жените е ясно, че ще има Финална четворка, която по всяка вероятност ще бъде в края на Март. Тепърва предстои да се уточнят датите за подаване на заявки и евентуалния жребий за този турнир при дамите.

Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи