Все пак Лукойл и Динамо ще бъде в зала "Универсиада"


Все пак Лукойл и Динамо ще бъде в зала "Универсиада"
Холис Прайс ще играе в Универсиада
12-01-2009 10:52 | Меридиан Мач

Дилемата къде Лукойл Академик ще приеме Динамо Москва е напът да намери своя край. Вече е на 99 процента сигурно, че последната среща на „студентите“ в тазгодишното издание на Еврокъп ще се проведе в „Универсиада“. Това стана ясно, след като от най-голямата зала в столицата обявиха, че температурата е достигнала до приемливите 17 градуса. В събота парното там е било пуснато, като се очаква до вторник, когато ще се проведе мачът, съоръжението да се затопли още малко, тъй като нагревателите няма да бъдат изключвани до самия мач, съобщава Меридиан Мач.
 
Така на практика ще бъдат изпълнени изискванията от УЛЕБ, при които температурата трябва да варира между 16 и 25 градуса. По този начин ще се избегне и евентуалната глоба, която грозеше 18-кратните ни шампиони. Както е известно, имаше вариант двубоят с руския гранд да се проведе в Правец, което щеше да доведе до финансови санкции за Лукойл Академик.
 
Завишените температури в „Универсиада“ ще позволят на ръководството на „студентите“ да пусне в продажба и билетите за предстоящия мач. Това ще стане от днес, когато и на 100 процента ще бъде ясно дали срещата ще се проведе в София. Цената на талоните ще бъде 2 лева.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи