Юношите на Рилски спортист губят от Черно море


Юношите на Рилски спортист губят от Черно море
12-01-2009 18:32

Юношите на Рилски спортист и Черно море изиграха един изключително интересен мач в спортния комплекс в Правец, където от днес стартира първия от предвидените пет турнири от оставащите мачове в Младежката лига по баскетбол. Минимален успех с 83-77 постигнаха варненските състезатели, но победата прилягаше еднакво добре и на момчетата на старши треньора на Рилски спортист Петър Клечков. Двата отбора се срещат за втори път този сезон. След като в края на миналия Рилски „открадна” титлата на финалите във Варна, в двата си мача през този сезон минимален успех постигнаха съперниците им от Черно море.
 
Пред около 200 зрители в спортния комплекс в Правец Черно море започнаха по-добре срещата и още в 7-та минута имаха аванс от 9 точки (22-13). След първата десетка пасивът на Рилецо бе само 5 точки (19-24), но малко по-късно те позволиха на опонента си да се откъсне с 11 (21-32) 13 минути след началото на мача.
 
Въпреки, че започна третата четвърт с 9 точки назад, Рилски спортист успя да обърне изцяло развоя на мача и след тройка на Станислав Ваклинов в 27-та минута поведе с 53-52.
 
В последната част обаче момчетата на Клечков не успяха да задържат преднината си и накрая загубиха със 77-83.
 
Ваклинов завърши с дабъл дабъл – 22 точки и 10 борби, Кирил Истилянов бе точен на 4 пъти от тройката за общо 16 точки, а Любомир Киров добави 12 точки и 5 асистенции.
 
За Черно море двама състезатели завършиха с по 20 точки – Александър Янев и Симеон Илиев, а Станислав Цонков добави 13.
 
Утре от 10.00 часа Рилски спортист ще търси от 10.00 часа първи успех за годината срещу Балкан, а Черно море играе по-късно срещу Марица Берое.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ (19) – ЧЕРНО МОРЕ (19)
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи