Рилски спортист приключи с две победи турнира в Правец


Рилски спортист приключи с две победи турнира в Правец
Рилски спортист (19)
14-01-2009 14:27

С две поредни победи завърши участието си на турнира от Младежката лига в Правец отбора на Рилски спортист. Вчера и днес младите възпитаници на школата на клуба записаха успехи срещу Балкан и Марица Берое, при това с убедителни разлики. Момчетата си бяха взели поука от загубата от Черно море и не пожалиха останалите два съперника от този първи за годината турнир от лигата, провеждащ се в Правец.
 
Днес юношите на Рилски спортист надиграха със 101-50 Марица Берое като се разписаха всички баскетболисти, които старши треньорът на отбора Петър Клечков пусна в игра. Те показаха комбинативен и резултатен баскетбол, минаха трицифрената граница в точките, завършиха с 28 асистенции, а под коша доминираха с 44 овладени топки. Шест души накрая имаха двуцифрен точков актив, а Ивайло Вучков със 16 бе най-резултатен. Станислав Ваклинов добави 15, а Любомир Киров и Кирил Истилянов се отчетоха с по 12. Седем различни състезатели от Рилски спортист отбелязоха от тройката, а общия брой на попаденията от тази зона бе 10 от 24 опита.
 
Още след първата четвърт резултата бе 38-12, а от този момент до края разликата непрекъснато набъбваше до крайното 101-50 в полза на Рилецо.
 
Вчера пък със 79-51 бе победен тима на Балкан Ботевград, а в този мач Ваклинов нямаше конкуренция отсреща и завърши с 21 точки, 12 борби и по 3 асистенции, отнети топки и „чадъри” за коефициент от 33. Киров добави 19 точки, 5 завършващи подавания и също толкова борби.
 
След тези две победи Рилски спортист има 6 победи от 8 мача като загубите са единствено от Черно море. Младежката лига се подновява за тях на 30 януари, когато в Ботевград стартира втория турнир за тази година. Тогава е и срещата с юношеския тим на Левски.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МАРИЦА БЕРОЕ (19) - РИЛСКИ СПОРТИСТ (19)
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ (19) – БАЛКАН (19) 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи