Димитър Маринчешки подсилва Овергаз


Димитър Маринчешки подсилва Овергаз
Димитър Маринчешки
14-01-2009 19:30

Юношеският национал Димитър Маринчешки продължава кариерата си в Овергаз. Един от най-талантливите баскетболисти, родени през 1990 година за последно бе в ЦСКА, където миналата година участва в 17 мача в мъжкото първенство за „червените”. В края на миналия шампионат Маринчешки бе и със заслуга за спечелване на титлата на юношеските финали от Рилски спортист Самоков. В 5 мача във Варна той завърши със средно по 14.4 точки и 6.6 борби. На финала те победиха домакините от Черно море със 103-101.
 
Маринчешки попадна в стартовата петица на 5 от 6 мача за българския национален тим за юноши до 18 години, който участва на Евробаскет 2008 в Амалиада, Гърция. Там той вкара по 6.4 точки и хвана по 4.6 за 23.6 минути във всеки мач. България запази място в А дивизия и тази година отново ще бъде част от елита в Европа за тази възраст. Талант като Маринчешки ще има възможност отново да бъде в основата на тази гарнитура.
 
В състава на Овергаз Маринчешки ще може да се състезава както в мъжкия, така и в юношеския тим на клуба. Те не участват в Младежката лига, но пък са без конкуренция в междуобластното първенство в регион Витоша. Освен това тимът на Янко Янчев трупа опит и в мъжката А група, където засега се представя повече от добре и гони високо място в класирането.
 
Освен Маринчешки, в състава на Овергаз вече е и Симон Ервантян, който досега бе част от детско-юношеската школа на Лукойл Академик.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи