Чавдар Костов се размина, ще почива само месец


Чавдар Костов се размина, ще почива само месец
Чавдар Костов
15-01-2009 10:50 | Меридиан Мач

Надеждата на Лукойл Академик и националния отбор - Чавдар Костов, се размина от операция на коляното. Той се контузи тежко в третата четвърт на мача с Динамо Москва, след като се сблъска с играч на руснаците, падна и се удари лошо. Първоначално опасенията на докторите бяха, че гардът е скъсал кръстни връзки на лявото си коляно. След направените вчера снимки обаче се оказа, че травмата е далеч по-лека, като има само разкъсване на мускулни влакна.
 
„Това е по-малкото зло. Чавдар ще се размине с операция, но ще стои около месец - 40 дена, в шина и ще почива. При всички положения, ситуацията можеше да бъде много по-сложна, ако бе скъсал кръстни връзки. Тогава щеше да бъде аут от игра между 6 и 9 месеца“, коментира докторът на шампионите Юли Белев пред вестник Меридиан Мач.
 
Той уточни, че Костов по всяка вероятност ще бъде готов за игра в началото на март, което ще улесни поне малко тежката ситуация в клуба. Освен Чавдар, от контузии се оплакват Митко Ангелов, Ристе Стефанов и Тенчо Банев, който ще се подложи на операция на херния в края на месеца.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи