Лукойл Академик и Левски пропускат квалификациите, три отбора се борят за същото


Лукойл Академик и Левски пропускат квалификациите, три отбора се борят за същото
16-01-2009 18:30

До края на втория етап от Националната Баскетболна Лига остават два кръга плюс отложената среща между Спартак Плевен и Лукойл Академик. Отборите, заели първите три места ще пропуснат един или двата квалификационни кръга в зависимост от системата, която ще предпочете Управителния съвет на БФБ – Финална осмица или Финална четворка.
 

Ако от баскет-централата ни предпочетат:
1) Финална осмица -  това означава, че няма да има първи квалификационен кръг и 10 от общо 13 отбора ще сформират 5 двойки за вторите квалификации. Победителите от тях, заедно с първите 3 отбора от НБЛ ще оформят осемте финалисти.
 

2) Финална четворка – при тази система в първия квалификационен кръг ще играят тези 5 двойки отбори, а първите 3 от НБЛ ще почиват. Във втория квалификационен кръг 5-те победители плюс 3-те тима от НБЛ правят 4 четвъртфинални двойки, победителите от които се класират за финалната четворка.
 

Начинът, по който ще бъде дирижиран самия жребий ще бъде определен на УС на БФБ в сряда.
 

Лукойл Академик и Левски ще пропуснат първите квалификации за Купата на страната, а третият отбор ще бъде в зависимост от това кой от следващите три тима (Рилски спортист, Спартак Плевен и Евроинс Черно море) ще заеме третото място в класирането след втория етап от НБЛ. Ето какво е положението между тях, а всеки може да направи сам прогнозите си кой има най-големи шансове за заемане на това трето място.
 

Спартак Плевен (7-4)
Домакин
21 януари – Лукойл Академик
24 януари – Ямбол
 

Гост
17 януари – ЦСКА


Рилски спортист (7-5)
Домакин
23 януари – Сливен
 

Гост
17 януари – Ямбол


Евроинс Черно море (7-5)
Домакин
23 януари – Лукойл Академик
 

Гост
17 януари – Сливен
 

а) При тройна въртележка между отборите най-добре в мачовете помежду им е Рилски спортист, следвани от Спартак Плевен и Евроинс Черно море.
 

б) Ако с равни показатели са Спартак Плевен и Рилски спортист предимство ще имат плевенчани, победили с по-голяма разлика в мачовете помежду им.
 

в) Ако с равни показатели са Спартак Плевен и Евроинс Черно море ще се гледа точковата разлика, тъй като в двата мача отборите се победиха с еднакъв брой точки.
 

г) Ако с равни показатели са Рилски спортист и Евроинс Черно море, предимство ще имат самоковци, победили с по-голяма разлика в мачовете помежду им.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи