На модерна зала отговаря и модерно електронно табло


На модерна зала отговаря и модерно електронно табло
Арена Самоков вече с ново електронно табло
16-01-2009 20:11 | Rilskibasket.com

Най-модерната баскетболна зала у нас – Арена Самоков се сдоби и с най-модерното електронно табло, съобщава официалния сайт на Рилски спортист. С помощта на Община Самоков и разработено от фирма Самел 90, днес то бе одобрено и още на следващия мач на мъжкия отбор на Рилски спортист ще бъде пуснато в действие. Това ще се случи срещу Динамо Букурещ от Еврохолд Балканската лига идния вторник. Офертата, която фирма Самел 90 направи към Общината се оказа най-изгодна и най-надеждна, с най-голям срок на гаранция.
 

Електронното табло е с всички нужни функции за провеждането на баскетболни мачове като зрителите ще бъдат максимално улеснени да следят всички показатели на играчите по време на срещите. Голямото електронно табло е свързано с по-малък вариант, а освен това те са синхронизирани с тристранни времеизмерватели за 24 секунди, разположени над самите кошове.
 

Днес специална комисия от Община Самоков прие и одобри всички уреди и тества системата. Изпратеният като консултант от БФБ Борислав Пелтеков заяви:
„Наистина електронното табло е направено по най-съвременните методи и отговаря на всички изисквания със своята функционалност. Очевидно се вижда, че всичко е направено много професионално и много прецизно. Със сигурност то е едно от най-модерните електронни съоръжения в нашите баскетболни зали.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи