Бойчо Брънзов младши вече е играч на Дунав 2007


Бойчо Брънзов младши вече е играч на Дунав 2007
Бойчо Брънзов
16-01-2009 23:47

След като от началото на тази седмица бе на проби в русенския Дунав 2007, 25-годишният център Бойчо Брънзов днес се договори с клубното ръководство да играе поне до края на този сезон в тима от долната ни дивизия (А група). Баскетболистът се включи и в двете контроли на отбора, играни по-рано през седмицата срещу елитния Спартак Плевен. От видяното в тях (особено във втората) и в тренировките наставникът на Дунав 2007 Росен Барчовски е преценил, че Брънзов може да помогне на отбора, за който днес стана ясно, че ще се пусне и в турнира за Купа България. Според специалистът, новото попълнение е доста назад с физическата подготовка, но до месец би трябвало да влезе в оптимална кондиция. Това означава, че ако не за елиминациите в турнира за купата, то поне за подновяването на първенството на А група играчът трябва да е готов да покаже 100% от възможностите си.
 
Причината Брънзов все още да не е във форма е, че от пролетта на миналата година е без отбор. През тези няколко месеца той е бил в Турция, където е тренирал само индивидуално. Преди това той е завършил образованието си зад Океана, където, следвайки примера на двете си по-големи сестри Албена и Гергана Брънзови, е играл в колежанското първенство. В NCAA2 той минава през отборите на университета Нортуест Назарийн (сезон 2005/06) и колежа Коукър (2006-08 г.). Високият 205 см Бойчо Брънзов, син на легендарния бургаски баскетболист със същото име, минава дори през гимназиален отбор в САЩ. В България е израснал в школите на Черноморец и Делфин в родния си град Бургас и тази на Тигър Ямбол. Има изиграни и няколко мача за мъжкия състав на софийския Левски.
 
Брънзов-младши е първото ново попълнение на Дунав 2007, откакто отборът бе поет от Росен Барчовски. Засега не се предвиждат други промени в състава на русенци, които се готвят за участие с надежди за достойно представяне в турнира за Купа България, както и за борба за третото място в А група.

СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи