Лукойл Академик си отмъсти на Левски


Лукойл Академик си отмъсти на Левски
Веско Веселинов с добър мач срещу бившия си отбор
17-01-2009 20:48

Шампионът на България Лукойл Академик си отмъсти по безапелационен начин за единствената си загуба в шампионата този сезон. След като преди близо два месеца "студентите" бяха победени от Левски, днес в Правец те успяха да си върнат за поражението тогава. Днес домакините спечелиха с 93-64 и затвърдиха първата си позиция далеч пред другите. Двата отбора претърпяха промени от последния си мач и изглежда днес това се отрази негативно на "сините".

Срещата започна равностойно и нищо не предвещаваше такъв развой. Първите седем минути бяха интересни, а резултатът бе равен 15-15. В последните минути на частта обаче домакините се разиграха и поведоха с девет точки разлика. През втората част момчетата на треньора Тити Папазов се опитаха по някакъв начин да стопят пасива и намалиха до шест точки, като имаха шанс да свалят още, но Маркъс Хол пропусна тройка. Това се случи по средата на частта, а в последните й минути отново Лукойл Академик имаше инициативата и успя да увеличи преднината си до 17 точки, но тройка на Хол 13 секунди преди почивката намали малко пасива.
 
За съжаление на гостите още в началото на третата част стана ясно, че обрат много трудно можеше да се получи. Играта на Лукойл Академик продължи да се развива по-добре, а пък играчите на Левски нямаха ден в стрелбата и направиха много пропуски от зоната за три точки. Тази трета част се оказа пагубна за Левски, тъй като домакините я спечелиха с 12 точки и на практика решиха мача. Последните десет минути бяха само за доиграване на срещата, а към края разликата стигна 32 точки.
 
Веселин Веселинов изигра най-добрия си мач за Лукойл Академик именно срещу бившия си отбор. Той завърши мача с 21 точки и 8 борби, като сгреши само веднъж от тройката (3/4). Новото сръбско попълнение Владимир Мийович също показа добра игра и приключи с 20 точки, от които пет тройки, и 3 борби.
 
За Левски единствено капитанът Стефан Георгиев се представи на познатото си ниво. Националът завърши с 26 точки и 7 борби, но не получи достатъчно подкрепа от съотборниците си. Другата звезда в отбора Маркъс Хол вкара 13, но успя само в 5 от 18 опита за стрелба от игра.
 
Голямото предимство за Лукойл Академик в този мач бе стрелбата от тройката. Играчите на отбора отбелязаха 13 пъти от 28 опита, докато гостите успяха в едва 4 от 22. Допълнителен плюс за домакините бе и фактът, че надделяха в борбата в подкошието, 36-24.
 
Сега за Лукойл Академик предстои двубой със Спартак в Плевен, който бе отложен заради газовата криза, а след това предстои и гостуване на Евроинс Черно Море. Следващата седмица Левски пък ще срещне ЦСКА в баскетболния вариант на вечното дерби на българския спорт.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – ЛЕВСКИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи