Евроинс Черно море с първа победа за новата година


Евроинс Черно море с първа победа за новата година
Симо Ценов в основата на успеха на тима си
17-01-2009 21:49 | Любомир Нешев

След серия от няколко тежки загуби отборът на Евроинс Черно море се върна към победите с успех над аутсайдера в първенството Сливен. Днес в Ямбол варненци спечелиха с 92-67 и постигнаха първа победа през новата година.
 
Голямата разлика в резултата заблуждава, тъй като през по-голямата част от мача отборът на Сливен бе близо до съперника си и имаше добри шансове за успех. След като загубиха първата четвърт 17-24, домакините спечелиха втората с 23-19 и изоставаха само с 3 точки на почивката.
 
Началото на второто полувреме бе добро за сливналии, които продължиха с добрата си игра и въпреки, че бяха догонващи в резултата, шансовете им за победа оставаха. Третата част приключи само с осем точки аванс за Евроинс Черно море, което съхраняваше надеждите на Сливен. В последната част обаче класата на гостите си каза думата и те не оставиха шанс за домакините, които като че ли не издържаха и физически. Така варненци спечелиха последните десет минути със 17 точки разлика и успяха да понатрупат малко самочувствие преди срещата с Лукойл Академик следващата седмица във Варна.
 
Евроинс Черно море имаше тотален превес в борбата, като спечели цели 17 борби в повече - 39-22. Отделно това се дължи на факта, че домакините имаха успеваемост на стрелбата за две точки едва 33.33 % (11/33), което сравнено с 58.7 % (27/46) от страна на гостите, показва откъде идва разликата, още повече, че и двата отбора отбелязаха по седем тройки.
 
Симеон Ценов показа с играта си в този мач, че заслужава да получава повече игрово време в мачовете на тима си. Той завърши с 26 точки и 10 борби и бе най-добър в мача. Двамата чужденци в подкошието Атила Сантос и Майкъл Ърл също играха добре и приключиха съответно с 19 и 17 точки, овладявайки всеки по 5 борби.
 
За отбора на Сливен Тодор Тенев продължи с доброто си представяне през сезона и завърши двубоя с 22 точки и 8 борби. Христо Гатев също игра добре със 17 точки и 5 борби.
 
Сливналии продължават да са последни без победа и след този кръг, докато Евроинс Черно море излезе на трето място с 8 победи и 5 загуби, но и с мач повече от Спартак Плевен.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН - ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи