Тони 7 загуби от НСА в отложена среща при дамите


Тони 7 загуби от НСА в отложена среща при дамите
Тони 7 допусна загуба в Сливен
18-01-2009 20:08

В отложен мач от 13-ия кръг на женската А група отборът на Тони 7 от Сливен допусна загуба от НСА с 56-65. Това бе и първата победа за гостуващия тим в тазгодишното първенство. Срещата бе изключително интересна и непредвидима почти до своя край. Гостенките бяха по-концентрирани и си тръгнаха със заслужен успех от ямболската зала „Диана”.
 
4.19 минути преди края Цветелина Стойчева отбеляза кош, след който Тони 7 поведе с 56-52. Това обаче се оказаха последните точки за момичетата на Ивайло Христов в тази среща, а състезателките на НСА вкараха цели 13 и записаха първи успех за тази година.
 
В отсъствието на заминалата за Испания най-добра реализитаорка на домакините Гергана Колева и без контузената Радостина Рашева, най-много за Тони 7 вкара Цветелина Кременлиева – 19 точки. Освен това тя хвана и 10 борби и отне 5 топки, но пък допусна 7 технически грешки.
 
За гостенките от София Мария Рангелова изигра първия си мач за този сезон и бе най-добра със своите 15 точки и 13 борби. Галина Стоянова добави 18 точки и 7 овладени топки.
 
Големите проблеми на баскетболистките на Тони 7 бяха многото пропуски от линията за наказателни удари – само 9 сполучливи от 20 опита или 45 %. Освен това не вървеше и стрелбата от зоната за 3 точки – 3 от 18 или 16.7 %. Всичко това скова домакините, които в края загубиха всякаква увереност в силите си, прехвърлиха инициативата на гостенките и не успяха да запишат втора победа в тазгодишния шампионат при дамите.
 
Утре в Русе е последната квалификациа за Евробаскет 2009 между националните отбори на България и Германия - мачч, който е само за престиж. Първенството при дамите се подновява на 31 януари с мачовете от 14 кръг като най-интересен се очертава сблъсъка между Миньор и Берое 07 в Перник.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТОНИ 7 – НСА ДЕЛТА
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

ТОП 10 НА 13-ти КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи