Кени Аделеке в Алба Берлин, излиза срещу Пини в четвъртък


Кени Аделеке в Алба Берлин, излиза срещу Пини в четвъртък
Кени Аделеке с топката (сн: sportni.bg)
27-01-2009 15:58

Кени Аделеке последно се озова в германския Алба Берлин. Играчът трябваше да подсили турския Галатасарай, но трансфера се провали в последния момент. Сега часове преди да затвори трансферния прозорец в Евролигата, Алба Берлин го привлича в редиците си. Последно той игра за Лукойл Академик, където още в началото на сезона привлякоха нигериеца с американски паспорт, за да запълни празнината, оставена след напускането на Перо Антич. И съвсем закономерно Аделеке оправда доверието на ръководството на шампиона като показа най-стабилни игри за „студентите”. Той участва в 11 срещи за Лукойл Академик в НБЛ и Еврокъп тази година и имаше средно по 15.2 точки и 12.7 борби за 24.8 минути на мач. Коефициентът му от 24.8 бе най-голям в тима, а по отделни показатели той бе лидер и във втория по сила турнир в Европа, този на бившия УЛЕБ или както вече се казва – Еврокъп.
 
След като загуби всякакви шансове за класиране напред в Европа, ръководството на българския шампион се раздели със скъпата звезда точно преди Нова година. Според информации Аделеке е получавал месечна заплата от около 40 000 долара. Заедно с него Лукойл Академик се отърва и от услугите на Ненад Чанак, а като техни заместници се появиха Владимир Мийович и Николай Върбанов.
 
Алба Берлин се класира за Топ 16 в Евролигата, въпреки че загуби последната си среща от предишната фаза като домакин на Олимпия Любляна. Сега те попаднаха в много трудна група заедно с Макаби Тел Авив, Реал Мадрид и Барселона. Шансовете им за продължаване напред са минимални, а Аделеке ще се опита да ги увеличи с играта си за този тим. В четвъртък Алба гостува на Макаби в Тел Авив в мач номер едно от този втори етап на турнира.


СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи