Цветан Антов: Тази победа оправдава вложените средства на спонсорите


Цветан Антов: Тази победа оправдава вложените средства на спонсорите
Антов похвали феновете на тима(spartak-basket.com)
21-01-2009 21:50

Президентът на Спартак Плевен Цветан Антов не скри радостта си от успеха над Лукойл Академик и се надява, че тази победа може да даде мотивация на отбора за по-добро представяне оттук нататък в шампионата и турнира за купата на страната.
„Разбира се, че съм радостен от победата,” каза Антов за BulgarianBasket.com и добави: „Всеки един треньор, състезател или който и да е се радва с успеха над такъв класен отбор като Лукойл Академик. Фактът, че от доста отдавна не бехме ги побеждавали прави победата още по-сладка. Доколкото аз си спомням, за последно имаме победа над Лукойл Академик, когато Стойков дойде за първа година в отбора през сезон 2001/02. Тогава ги победихме с една точка разлика, а през всичките сезони до днес все не успявахме. Отличавам целия отбор, всички играха добре, като колектив. Ние никога не сме били индивидуален отбор. Пък и за да се бие Лукойл, трябва всички да играят на максимума от себе си. С тази победа напълно оправдаваме вложените средства от споносрите на нашия клуб.”

Антов добави още, че тази победа няма да промени много статуквото на отбора, но все пак ще повлияе положително в психолгически аспект за остатъка от сезона.
„От началото на този сезон отбора ми харесва как играе. Може би само в един-два мача не показахме това, на което сме способни, но като цяло си личи старанието у играчите да играят добър баскетбол. Надявам се така да продължаваме, целта ни е колкото се може по-добре да се представим в шампионата и турнира за Купата. Мисля, че може да играем един финал”, каза Антов.
 

Той добави още, че предстои да обсъдят с Великов дали през трансферния прозорец ще подсилят тима с нови попълнения и добави: „Засега по-вероятно е отбора да се запази в този вид. Мисля, че сме добре на всички постове и по-скоро няма да привличаме нови състезатели. Но не се знае.”
 

Накрая Антов подчерта, че публиката в Плевен отново е била шестия играч на отбора и каза: „Благодаря на феновете за подкрепата, иска ми се така винаги да ни вярват и ни подкрепят в мачовете както винаги досега. Залата беше почти пълна, а и имаше доста правостоящи. Иска ми се винаги така да ги радваме и им поднасяме такива победи като днешната над Лукойл.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи