Жребият за Купата на 26-и януари, състезанието стартира на 6-и февруари


Жребият за Купата на 26-и януари, състезанието стартира на 6-и февруари
22-01-2009 00:25

Купата на България в мъжката част ще стартира на 6-и февруари с пет срещи от осминфиналната фаза на състезанието. Жребият за турнира ще бъде изтеглен на 26 януари и ще е дирижиран според класирането на отборите след изиграването на Втори етап – разменено гостуване на НБЛ и Първи етап – разменено гостуване на А група. Тъй като заявки са подали 13 тима – първите 3 отбора почиват, а другите играят разделени на две групи по реда на класирането си след жребий. 
 
Осминфинали
Лукойл Академик - почива
Левски - почива
Спартак Плевен - почива

Останалите 10 отбора ще бъдат разделени в две урни, като те ще сформират пет двойки помежду си. Победителите от тях заедно с почиващите три отбора ще се класират за финалната осмица
 
Първа урна
Рилски спортист
Евроинс Черно море
Ямбол
ЦСКА
Сливен
 
Втора урна
Балкан
Черноморец
Видабаскет
Славия
Дунав 2007
 
Отборите от втората урна ще бъдат домакини в първите мачове, които ще се изиграят на 6-и февруари. Два дни по-късно ще се състоят мачовете на разменено домакинство на терена на отборите от първата урна. Отборите, победили с по-голяма разлика в двете срещи се класират за четвъртфиналите.
 
Поставени за четвъртфиналите
Първа урна
Лукойл Академик
Левски
Спартак Плевен
Рилски спортист или Евроинс Черно море (в зависимост от резултатите от последния кръг на втория етап на НБЛ този уикенд)
 
Втора урна
Останалите четири отбора –победители от осминфиналите
 
Четвъртфиналите ще бъдат изиграни на 12 март 2009 година, а полуфиналите ден по-късно – на 13-и.
 
Мачът за 3/4 място е на 14-и март между загубилите от полуфиналите, а финала на 15-и като един срещу друг ще се изправят победителите от тях.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи