Лукойл на поправка срещу Черно море


Лукойл на поправка срещу Черно море
Младият Колев отново се изправя срещу Стойков днес
23-01-2009 10:14 | Меридиан Мач

Евроинс Черно море приема Лукойл Академик в едно от двете големи дербита на ХIV кръг в Националната лига. Двата отбора са изправени пред сериозни проблеми за разрешаване преди срещата, като влизат в мача след две загуби. „Моряците“ отстъпиха при визитата си на сръбския Раднички в Крагуевац с 63-78 в Балканската лига, докато шампионите бяха победени в Плевен от Спартак с 92-86.
 
Въпреки поражението си „студентите“ остават основният фаворит в първенството. Загубата дори е амбицирала двойно повече играчите на Любо Минчев. „Длъжни сме да бием. Нямаме друга алтернатива, освен да спечелим, при това с разлика“, коментираха шампионите. Основният минус за тях са късата резервна скамейка след контузиите на Митко Ангелов и Чавдар Костов и липсата на картотека на Николай Върбанов, казва в днешното си издание Меридиан Мач.
 
В същото време генералният мениджър на Евроинс Черно море Симеон Варчев заяви, че който от двата отбора играе по-слабо, той ще спечели. „Ще бъде интересно да се гледа този мач. И двата отбора не са във форма и играят на приливи и отливи. Надявам се ние да излезем крайни победители, но Лукойл все пак си остава фаворит. Техните играчи може да са контузени, но нашите са психясали. Един мач играят добре, след това все едно за пръв път се виждат“, коментира Варчев.
 
Наставникът на „моряците“ Даниел Димитров пък допълни, че отборът му ще се опита да се възползва от моментната криза в Лукойл. „Загубата им от Спартак е нож с две остриета. Все пак ние ще гледаме да използваме ситуацията и до последно се надявам, че ще нанесем трета загуба на шампионите“.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи