Пълна зала чака Ямбол в Плевен


Пълна зала чака Ямбол в Плевен
Феновете ще напълнят залата (сн. Spartak-basket)
23-01-2009 13:30 | Spartak-basket.com

Ентусиазъм е обзел феновете на баскетбола в Плевен след победата над шампиона Лукойл Академик в сряда, информира официалния сайт Спартак. 1200 зрители се очаква да изпълнят зала "Балканстрой" в събота от 18.00 часа, когато плевенчани приема Ямбол в поредния кръг от НБЛ. Мачът срещу Ямбол е последен след първото завъртане на Националната баскетболна лига. След него отборите ще се направили пълен цикъл домакинства и гостувания на всички съпрерници в шампионата. Едно подходящо време за равносметка и реално осмисляне на целите, които отборите си поставят.


Без значение на резултата в мача с Ямбол, Спартак ще зaвърши на третото място в НБЛ след първия пълен цикъл. Плевенчани имат равни точки с втория Левски, но отстъпват на столичани по точкова разлика в преките двубои (победа със 7 точки и загуба с 16 точки).


Спартак е фаворит в мача срещу Ямбол в събота. Гостите до момент са записали 5 победи и 8 загуби и се намират на шесто място в НБЛ. Въпреки затрудненията, които изпитват през сезона, Ямбол не са за подценяване. Те надиграха лидера в една от групите на Балканската лига Рилски спортист в последния си шампионатен мач у дома. Ямбол е последния шампион на България преди да започне тоталната доминация на Лукойл Академик. "Жълто-сините" спечелиха единствената си шампионска титла през 2002 година.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи