„Четворка” и „петица” при жените след втория етап от шампионата


 „Четворка” и  „петица” при жените след втория етап от шампионата
23-01-2009 14:10

След изиграването на срещите от програмата на етап разменено гостуване, деветте отбора ще сформират нови две групи – Първа четворка и Втора петица. В тях отборите играят помежду си в нови два етапа по системата „всеки срещу всеки” със зачитане на резултатите от първите два етапа. Тази схема бе приета от Управителния съвет на БФБ още в началото на сезона, но съществуваше вариант да бъде изменена по настояване на няколко клуба. Въпреки това, БФБ остави приетата схема и така в трети и четвърти етап отборите ще бъдат разделени на Първа четворка и Втора петица.
 

Засега отборите на Дунав и Лукойл Нефтохимик са си осигурили място в тази първа четворка, докато за останалите две места сериозна битка ще водят няколко отбора – Миньор Перник, Берое 07, Монтана 2003 и Рилски спортист. Тимовете на Славия, НСА и Тони 7 ще бъдат във втората петица. Третият етап на разменено гостуване започва на 28 февруари, а последният - четвърти етап ще свърши на 29 април.
 

Въз основа на крайното класиране от изиграните срещи след етапа на разменено гостуване в двете групи ще се проведат плейофите за определяне на шампиона на страната. За тях ще се класират всичките отбори от Първата четворка и първите четири от Втората петица.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи