Специална Наредба за турнира за Купа „България-Леденика”


Специална Наредба за турнира за Купа „България-Леденика”
23-01-2009 14:38

Българската Федерация по Баскетбол издаде специална Наредба за провеждане на турнира за Купа "България-Леденика" за сезон 2008/09. В нея подробно са описани правата за участие, организация на срещите, условията за картотекиране, административните разпоредби, съдийското обслужване, както и финансовите условия и рекламните права.

Купата на България в мъжката част ще стартира на 6-и февруари с пет срещи от осминафиналната фаза на състезанието. Жребият за турнира ще бъде изтеглен на 26 януари и ще е дирижиран според класирането на отборите след изиграването на Втори етап – разменено гостуване на НБЛ и Първи етап – разменено гостуване на А група. Тъй като заявки са подали 13 тима – първите 3 отбора почиват, а другите играят разделени на две групи по реда на класирането си след жребий. Те ще сформират пет двойки помежду си. Победителите от тях заедно с почиващите три отбора ще се класират за финалната осмица или така наречените четвъртфинали.

Четвъртфиналите ще бъдат изиграни на 12 март 2009 година, а полуфиналите ден по-късно – на 13-и.
 
Мачът за 3/4 място е на 14-и март между загубилите от полуфиналите, а финала на 15-и като един срещу друг ще се изправят победителите от тях.
 

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КУПА НА БЪЛГАРИЯ-ЛЕДЕНИКА ЗА СЕЗОН 2008/09


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи