Обявиха титулярите на мача на звездите в НБА


Обявиха титулярите на мача на звездите в НБА
23-01-2009 17:06 | Gong.bg

Националната баскетболна асоциация обяви имената на десетимата, които ще започнат като титуляри в отборите на Изтока и Запада в Мача на звездите. Изборът направиха милионите фенове на "Лигата на извънземните", които гласуваха на официалния сайт с месеци.
 
За разлика от последните няколко години, този път вотът на баскетболните привърженици изненада всички, дори и самият играч, който получи най-много гласове – Дуайт Хауард. Младият център на Орландо счупи рекорда, не само за 2009, но и за всички години до сега, като бе поставен в анкетните карти на 3 150 181 човека! Това е с над половин милион повече от получените 2 558 278 за Яо Мин преди четири години, казва Гонг.
 
„Уау, това е истинска благословия,” възкликна Хауард, който първоначално не повярва на новината. „За мен това е точно благословия, първо от Господ, а после и от феновете! За мен е невероятна чест, и бях изненадан. Благодаря на феновете за всичко!”
 
Дуайт Хауард ще участва и в конкурса за забивки по време на All-Star уикенда във Финикс на 14 и 15 февруари. Негови съотборници в състава на Изтока ще бъдат Дуейн Уейд от Маями и Алън Айвърсън от Детройт, заедно с ЛеБрон Джеймс (Кливланд) и Кевин Гарнет (Бостън).
 
Китайската инвазия очевидно вече губи скорост, тъй като Яо Мин не получи най-много гласове дори от петицата на Запада. Най-избираното име там е това на Коби Брайънт с 2 805 397 гласа, а Яо бе едва трети, след Тим Дънкан. Гард на Запада ще е Крис Пол от Ню Орлиънс, а съставът се допълва от Амаре Студемайър от Финикс.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи