Варчев: Не помня Черно море да е играл така, идеята е Даниел да е помощник


Варчев: Не помня Черно море да е играл така, идеята е Даниел да е помощник
Симеон Варчев
23-01-2009 21:49 | Gong.bg

Заместник председателят на баскетболния Евроинс Черно море Симеон Варчев разкри, че решението за смяната на досегашния старши треньор Даниел Димитров със сърбина Предраг Баднярович е било взето още след загубата от Рилски спортист в Самоков на 9-ти този месец. „Тогава започнахме да търсим заместник. Искахме по-добър треньор и го избирахме от 14 кандидати. Препоръча ни го и Светислав Пешич. Бил е наставник на мъжки отбори в Сърбия и Гърция и е станал шампион на Египет. Треньор е на националния на Египет. Днес подписахме договора с него”, сподели Варчев за Гонг.
 
Колкото до Даниел Димитров идеята на президента Асен Христов е да му бъде предложено да остане в щаба на новия сръбски наставник като помощник-треньор. „Утре ми предстои сериозен разговор с него, а с Асен Христов в сряда”, потвърди Симеон Варчев и добави:
„Дълбоко съм убеден, че Предраг ще се справи по-добре. Треньорската професия се учи. Даниел е с малко опит. На този тим му трябва треньор с повече опит. Убеден съм, че ще има голяма промяна в играта ни. Амбициите ни са да започнем да удовлетворяваме феновете си, защото поне аз не помня Черно море да е играл толкова грозен, беззъб и бих казал апатичен баскетбол. Винаги сме имали характер. Желанието да даваме всичко от себе се е съществувало. Не знам на какво са се надявали феновете, но накрая ни псуваха, което е обидно за клуба”, завърши Варчев по повод евентуалните надежди на привържениците на Евроинс Черно море, тимът да повтори успеха на Спартак Плевен от преди няколко дни, като победи шампиона.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи