Рилски спортист и НСА безапелационни, Славия бие с тройка накрая Одесос


Рилски спортист и НСА безапелационни, Славия бие с тройка накрая Одесос
Ливия Василева с 13 точки за Рилецо
24-01-2009 22:41

С три мача в залата на НСА днес продължи Младежката лига за девойки. Лесни и очаквани победи постигнаха момичетата на Рилски спортист и НСА, докато тройка на Тонка Тенчева донесе победата на Славия над Черно море Одесос в самия край на мача. 


 

Девойките на Рилски спортист продължават да побеждават своите съперници, при това с доста убедителни разлики. Днес те победиха със 109-28 Академик Пловдив, а това бе тяхната шеста победа досега. В игра влязоха 11 девойки от отбора на Рилски спортист и всичките от тях се разписаха в тази среща. Най-много вкара най-добрата състезателка в Младежката лига до този момент Христина Иванова, която завърши с 21 точки. Стефка Митева добави 20 и 11 борби, а Ливия Василева влезе като резерва и се отчете с 15 точки.

По резултата си личи превъзходството на Рилски спортист, а интересен е факта, че те не допуснаха нито в една четвърт двуцифрен брой точки за пловдивчанки.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ


Втората среща бе най-интересната, а нейният край бе изключително драматичен. Славия губеше с 35-47 преди началото на последната четвърт, но успя да се върне в срещата и накрая спечели с кош в последните секунди на Тенчева за 63-61 в тяхна полза.
 
Най-добра за победителките бе Стефка Николова, която вкара 24 точки, хвана 11 борби и отне 4 топки. Тя бе на три пъти точна от зоната за три точки, а пък от наказателната линия бе безпогрешна – 10 от 10. Мила Виденова добави 13 точки и цели 15 борби за успеха на софиянки.
 
За варненския тим Станислава Станкова бе най-резултатна с 27 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС

В последната среща от програмата за деня НСА победи безапелационно Дунав с 46 точки разлика 90-44 като интересното в този мач бе, че гостуващия тим игра само с 5 състезателки без смяна през целия мач.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - ДУНАВ

В съботния ден наред са три мача, но победителите в тях не е трудно да бъдат прогнозирани – от 10.00 Славия играе с Дунав, следват Рилски спортист и Черно море Одесос и накрая, в последната среща от турнира НСА срещу Академик Пловдив.
 
След този турнир остава да бъде изигран последния турнир в Русе от 10-12 февруари. След него ше бъде определено крайното класиране от редовния сезон на Младежката лига за девойки и ще бъдат определени финалната четворка на това състезание.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи