Българи в чужбина


Българи в чужбина
Веселка Тодорова една от петте българки със загуби
25-01-2009 02:09

В Италия Димана Макариева и нейният отбор - участникът в южната женска дивизия на страната Ромасистеми Помеция - записаха загуба след сладката победа миналата седмица. Отборът отстъпи на Трони Каляри в един доста слабо резултатен мач, завършил при 45-52. Макариева бе сред най-резултатните състезателки в отбора си с 10 точки, като добави и толкова борби за дабъл дабъл. Отборите са сред най-големите противници в дивизията и в момента, заедно с втори тим от Каляри, разделят местата от второ до четвърто с равен баланс победи/загуби – 11/5.
 
Другата българка в Италия – Роксана Йорданова – също претърпя поражение. Нейният Калик Алгеро загуби злощастно с 62-58 от Консум Сиена. Йорданова игра 34 минути и записа 7 точки в актива си. Най-добра в тима на Алгеро беше Джорджия Белфиоре с 14 точки и 13 борби. Отборът заема 12-ата позиция в класирането с 4 победи и 12 загуби.
 
В елитната испанска дивизия – Лига Феменина – Веселка Тодорова игра 14 минути при загубата на Ондарибия от Ибиса ПДВ. Българката записа 4 точки и 4 борби, а след неуспеха отборът й се намира на девето място във временното класиране с 6 победи и 10 загуби.
 
В същата дивизия в съботната вечер игра и Жаклин Златанова, която също претърпя загуба. Нейният Екстругаса бе надигран тотално от Естудиантес с 48-64. Българката престоя на паркета 17 минути и се отчете с 8 точки и 2 борби. Отборът продължава да заема последното място в класирането само с 2 победи в 15-те изиграни кръга.
 
Във втората испанска дивизия Теодора Ангелова също претърпя поражение. Българката и нейният Ибаисабал преглътнаха загуба от Кахаканариас с 80-54. Ангелова получи 18 минути игрово време и вкара 2 точки и овладя 2 борби. Отборът е на предпоследното 14-о място в класирането с 3 победи и 12 загуби.

Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи