Рилски спортист продължава без загуба в Младежката лига за девойки


Рилски спортист продължава без загуба в Младежката лига за девойки
Стефка Митева с пореден дабъл дабъл
25-01-2009 19:08 | Rilskibasket.com

Отборът на Рилски спортист продължава да побеждава в Младежката лига за девойки и вече 7 кръга не познава вкуса на загубата, информира официалния сайт на клуба Rilskibasket.com. В последния ден от втория турнир в залата на НСА момичетата на старши треньора Иван Лепичев надиграха Черно море Одесос със 71-50 и водят в класирането на лигата. На последния турнир в Русе Рилски спортист ще се изправи срещу отборите на Дунав, Славия и НСА.
 

Въпреки слабия процент на стрелба от зоната за три точки (само 1 от 12 или 8.3 %), баскетболистките от Самоков играха много добре в защита и не позволиха на съперника да премине 50-те точки. Още в първата четвърт варненския тим бе лимитиран до само 8 отбелязани точки, а това помогна на Рилски спортист да дръпне с 11 след 10 минути игра (19-8).
 

През втората четвърт Черно море Одесос бе равностоен, но все пак на почивката двата тима се оттеглиха при резултат 35-23 в полза на Рилски спортист. В третата част мачът окончателно се реши след като самоковските баскетболисти показаха, че наистина са без конкуренция за възрастта си у нас. Разликата в последната скочи дори до 30 точки, а усилията на Черно море в края само я смъкнаха до 21 накрая – 71-50 за Рилски спортист.
 

И в този мач над всички бяха две баскетболистки от отбора на Рилски спортистСтефка Митева и Христина Иванова. Митева вкара 19 точки, хвана 17 борби и добави по 2 отнети топки и също толкова „чадъри”. От своя страна Иванова бе най-резултатната сътезателка на терена и завърши с 29 точки, 5 борби и 3 отнети топки.
 

За Черно море Одесос, както и във вчерашния мач най-много отбеляза Станислава Станкова – 12 точки (2 тройки). Освен нея, единствено Полина Аврамова постигна двуцифрен точков актив – 11 плюс 4 борби.
 

Следващата среща на тима от Самоков е на 10 февруари, когато стартира турнира в Русе. Съперник е Славия.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи