Прийст Лодърдейл ще играе за шампиона на Иран


Прийст Лодърдейл ще играе за шампиона на Иран
Лодърдейл ще играе в Иран
26-01-2009 11:51

Кариерата на амерканския център с български паспорт Прийст Лодърдейл продължава в Иран. Той подписа договор до края на сезона с шампиона на тази страна Марам. След като напусна Китай в края на миналата година, Лодърдейл се завърна в родния Чикаго и изчакваше удобна оферта. Тя дойде от иранския тим, който в момента се намира на четвърто място в класирането на местната лига. Баскетболът в тази страна е на особена почит и спонсорите са склонни да инвестират в него.
 

След като получи български паспорт през 2004 година, Лодърдейл напусна отбора на Лукойл Академик след което кариерата му продължи в азиатските страни. Първо бе привлечен от Саба Батери в Иран, но така и не изигра нито един мач за този отбор. Следва престоя му в Ал Итихад Джеда в Саудитска Арабия, а след това и в Ал Насър от Обединените Арабски Емирства. 
 

Последва период в китайския Шангдонг, където най-вече с негова помощ отбора се добра до Китайската суперлига. Миналото лято Лодърдейл с този тим спечелиха лятната лига в Китай и добиха право да участват сред най-добрите в тази страна. Той обаче не бе съгласен с начина на игра на тима и бе принуден да си тръгне.
 

222-сантиметровият Лодърдейл игра в България от 2002 до 2004 година и бе един от най-доминиращите състезатели, идвали някога у нас. Тогава той получи български паспорт, но не продължи договора си с Лукойл Академик и предпочете други предизвикателства.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи