Албена Брънзова ще гледа мача Балкан-Дунав 2007


Албена Брънзова ще гледа мача Балкан-Дунав 2007
Албена Брънзова с екипа на Оренбург (FIBAeurope)
27-01-2009 16:51

Баскетболистката Албена Брънзова ще дойде в Ботевград, за да наблюдава приятелската среща между отборите на Балкан Ботевград и Дунав 2007 от Русе. Причината е, че в отбора на Русе играе брат й Бойчо Брънзов-младши. Той се присъедини наскоро към състава, воден от треньора Росен Барчовски.
 

Албена Брънзова доскоро бе състезател на руския Оренбург. Шест години преди това се състезава в отбори от унгарското първенство - две в Шопрон и четири в Мизо Печ.


"Много се радвам, че ще мога да видя поредния мач на Бойчо Брънзов-младши", лаконична бе Албена Брънзова, която е и помощник-треньор на женския национален отбор до 20 г. Тя бе избрана за най-добра баскетболистка на България в анкетата на Българска федерация по баскетбол за 2007 година.

 

Албена Брънзова сподели, че й се е случвало да излиза на терена срещу сестра си Гергана Брънзова-Ерденай, която се състезаваше доскоро в един от турските грандове Фенербахче, но премина в Бешикташ преди близо месец. Това за последно се е слуило в квалификационна среща на Евролигата. Тогава Албена играше за Шопрон, а във Фенербахче се състезаваше Гергана.
 

"Не е лесно да играеш срещу сестра си, но когато си на терена, защитаваш отбора си", катгорична е състезателката.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи