Играчи на ЦСКА бойкотират ръководството


Играчи на ЦСКА бойкотират ръководството
В ЦСКА започват бойкотсрещу шефовете
29-01-2009 17:25 | Gradski.bg

Играчите на баскетболния ЦСКА Крум Дойчинов и Сергей Цветков решиха да бойкотират отбора си, съобщи сайта gradski.bg. Те не желаят да играят повече с червената фланелка, докато спортният директор Бранислав Прелевич им е ръководител. Причината са глобите, които той определил единствено за двамата след загубата от Левски миналата събота 78-121 (43 точки пасив).
 
Дойчинов и Цветков имат и подкрепата на двамата треньори Ивайло Желев и Иван Ганчев. Основното обвинение е, че Прелевич има коренно различно отношение към местните играчи и сърбите и гърците, които той е довел в отбора. В мача с Левски двамата български състезатели бяха най-резултатни и вкараха общо 44 точки. Цветков завърши със 17, а централният нападател Дойчинов, който е и капитан на тима, с 27.
 
Ако те, заедно с Живко Стоянов, който не е глобен, но подкрепя своите колеги, напуснат клуба, отборът със сигурност няма да завърши сезона. Тимът трябва да бъде изваден от Националната баскетболна лига (НБЛ) , тъй като наредбата задължава във всеки мач да има минимум 6-има играчи, които имат право да играят в националния отбор на България. Освен това на терена във всеки миг от срещата трябва да има минимум един състезател от националния.
 
Очакваше се късно снощи треньорското ръководство и играчите да се срещнат с президента Георгиос Стерянопулос, за да търсят решение на проблема, който обаче може и да се задълбочи.
 

Четири отбора не са си платили глобите си от началото на сезона до сега, както и съдийските такси за предстоящите мачове, какъвто е регламентът на НБЛ. До края на днешния, последен за месеца, работен ден се очакват банкови преводи от тези клубове. В понеделник баскетболната лига ще реши окончателно с колко отбора ще продължи първенството.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи