Тежка загуба за Лукойл Нефтохимик в контрола


Тежка загуба за Лукойл Нефтохимик в контрола
Лукойл Нефтохимик
29-01-2009 22:37 | Bourgasfootball.com

Разочаровани си тръгнаха бургаските баскетболни фенове от спортна зала "Бойчо Брънзов" след контролната среща на женския Лукойл Нефтохимик с лидера в румънското първенство CSS MCM Търговище. Момичетата на Петко Маринов загубиха неприятно с 60-90 пред около стотина зрители, информира Bourgasfootball.com.
 

Поражението бе абсолютно закономерно, като се има на предвид какъв урок "преподаваха" баскетболистките от Румъния. До известна степен на висота от състава на домакините бе едно от новите попълнения Чанди Джоунс, която отбеляза 17 точки.
 
Още в първата част Лукойл Нефтохимик бе разгромен с 12-36. Резултата накара хората в залата да се замислят за моментната класа на бургазлийки, но пък в същото време румънките правеха каквото си искат на терена. Във втората четвъртина Петко Маринов вече бе завъртял почти целия си състав с изключение на най-малките момичета в отбора, но и това не помогна за някакъв обрат. С 18-22 бе "закрита" втората част.
 

След почивката постепенно баскетболистките на Лукойл Нефтохимик започнаха да влизат в час и понамалиха преднината. Третата част дори бе донякъде и най-равностойна, ако съдим по резултата – 16-18. Може би пък и момичетата от CSS MCM Търговище понамалиха темпото и за това в последната четвъртина резултатът бе 14-14. Общият сбор от точки обаче накара феновете да настръхнат – 60-90. Именно заради неприятното цифрово изражение в средата на третата част разярени от резултата местни фенове едва пък не нахлуха на терена за да искат обяснение от момичетата носещи екипа на Лукойл Нефтохимик, най-вече заради яловата им игра. Утре от 14.00 часа двата тима ще направят нова проверка пак в спортна зала "Бойчо Брънзов".
 

Странно в тима на гостите не фигурираше бившата състезателка на Лукойл Нефтохимик Радостина Славова.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи