Българите в ЦСКА: Прелевич аут или ние си тръгваме


Българите в ЦСКА: Прелевич аут или ние си тръгваме
Момент от пресконференцията (сн. Gong.bg)
30-01-2009 17:18

На специална пресконференция българските баскетболисти и треньори на ЦСКА потвърдиха бойкота към ръководството на клуба и по специално към спортния директор на клуба - сърбина Бранислав Прелевич.
 
Двамата треньори на мъжкия отбор - Ивайло Желев и Иван Ганчев плюс петима състезатели, сред които Крум Дойчинов, Живко Стоянов, Сергей Цветков, Иван Иванов и Михаил Александров, разкриха пред медиите причините за решението си от снощи.
 
Те изтъкнаха 13 основни причини, които трябва да бъдат разрешени, за да се създадат нормални условия на работа за един професионален клуб, какъвто се смята ЦСКА. От тях най-фрапиращи се са неизплатени трудови възнаграждения през последните два месеца, както и разделянето на чужденци и българи в отбора и ужасните условия, дори опасни за здравето в залата на стадион „Българска Армия”.
 
Играчи и треньори се отправиха към стадион „Българска Армия” за среща с феновете на „червените” начело с Димитър Ангелов-Дучето. Срещата продължава повече от два часа и все още не са известни резултатите от нея. Българите държат на задължителното освобождаване на спортния директор Бранислав Прелевич, за да останат в тима.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи