БК Ямбол има нов президент


БК Ямбол има нов президент
БК Ямбол (сн. yambolbasketball.com)
31-01-2009 13:33 | Yambolbasketball.com

Ямболският бизнесмен Валентин Ревански е новия президент на БК Ямбол. На проведеното Общо събрание на клуба той бе избран с пълно единодушие, като замени на този пост Добрин Кючуков. Делегатите на събранието благодариха на отказалият се от поста, който с енергичните си действия след ерата „Овергаз” буквално спаси баскетболът в града, съобщава клубния сайт на Ямбол.


Новият президент е познат на ямболската общественост като самия той e бивш баскетболист сега е един от най-елитните хора в ямболският бизнес. Собственик е на телевизия Диана кабел, предаваща всичките мачове на отбора на Ямбол. Също така на млечно-преработвателната фирма „Сакарела”, тополовградската кариера за добив на мрамор и гранит, на интернет фирмата „Оптинет” и хотелски комплекс „Боровец”.


Новият президент предложи още шест човека, с който да работи в управителния съвет на клуба. Това са бизнесмените Видьо Видев, управител на „Видона” и „Екобулпак”, основен спомоществовател и до сега на ямболският баскетбол. Кольо Колев – собственик на голямата строителна фирма „Диана комерс” и Михаил Шефкенов – собственик на земеделска къща „Аграрика ".
 

В Управителният съвет попаднаха още ямболският общественик Христо Христов, който дълги години е ангажиран в управлението на ямболският баскетбол. Христо Добрев – създател на уебсайта yambolbasketball.com и техническият директор на БК ”Ямбол” – Димитър Русев.


Първата задача, която новоизбраният УС си постави е да направи всичко възможно финалният турнир за купа „България-Леденика” да се проведе в Ямбол.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи