Победа над Берое 07 осигури място на Миньор в четворката


Победа над Берое 07 осигури място на Миньор в четворката
Ралица Василева с най-силния си мач за сезона
31-01-2009 20:36

Миньор Перник направи важна крачка за влизане в четворката на А група при жените след като победи прекия си съперник за място сред карето най-добри у нас. Те надделяха с 89-71 над Берое 07 и оттук до края на втория етап трябва да стане чудо, за да бъдат изместени от четворката. Както е известно, след края на тази фаза от шампионата деветте тима ще бъдат разделени на Първа четворка и Втора петица. Така оформени те ще продължат в ново разменено домакинство помежду си преди началото на плейофите.
 

Победата бе шеста за Миньор Перник, а с толкова е и Берое 07. На старозагорските баскетболистки обаче остават трудни срещи до края на втория етап, а именно домакинство на Рилски спортист и Дунав, както и гостуване на Лукойл Нефтохимик. От своя страна пък перничанки имат да играят навън срещу НСА и Тони 7, както и у дома с Монтана 2003 и Славия Термострен. Дори и да завършат с равен брой победи, Миньор Перник ще има предимство пред Берое 07, тъй като имат две победи в мачовете им помежду.
 

Голямата разлика домакините натрупаха във втората четвърт, която спечелиха с 25-6. Това се оказа и решаващо за крайния изход от мача. Миньор пое инициативата и още на почивката имаше аванс от 19 точки (45-26). През второто полувреме те успяха да я задържат и абослютно заслужено спечелиха своята шеста победа, откакто се завърнаха в елита на женския ни баскетбол.

Днешната среща бе ознаменувана и с официалния дебют на американката Латаша Байърс за Берое 07. Тя бе най-добра за гостенките, но не можа да им помогне дори да загубят с почетна разлика двубоя. Тя завърши с 18 точки и 3 борби за коефициент 16 като престоя на терена 29 минути. Албена Бачкова вкара 16, а Катя Кордова добави 15 за Берое 07.
 

За домакините от Перник стартовата петица започна и завърши мача като старши треньора на Миньор Валентин Петров не направи нито една смяна. В отсъствието на контузената Бойка Зарева, перничанки останаха с пет основни баскетболистки, които изнесоха истинска лекция на гостенките. Агнеса Дойчинова отбеляза 23 точки и грабна 6 борби. Светла Асенова пък завърши с 18 точки, 9 асистенции и 6 овладени топки. Също толкова точки вкара и Камелия Михалкова, а родената в Дупница Ралица Василева изигра най-силния си мач с екипа на Миньор и завърши с 20 точки и 5 овладени топки като бе безпогрешна от линията за наказателни удари (8 от 8).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНЬОР ПЕРНИК - БЕРОЕ 07
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи