Тони 7 губи като гост на Славия Термострен


Тони 7 губи като гост на Славия Термострен
Мария Байчева с втори дабъл дабъл за сезона
31-01-2009 21:31

Момичетата на старши треньора Ивайло Христов изиграха втория си мач от началото на 2009 година и загубиха като гости на Славия Термострен с 57-77. След паузата за срещите на националния отбор в неуспешната квалификация за Евробаскет 2009, шампионата се поднови днес, но Тони 7 изиграха преди две седмици отложен мач в Ямбол с НСА.
 

Победата запазва шансовете на Славия, макар и минимални за влизане сред четирите най-добри тима след втория етап от шампионата. Те имат 5 победи от досега изиграните си срещи, а за да гонят място в четворката трябва да сторят подвизи и да победят като гости на Миньор и Монтана 2003 и пак ще са зависими от резултатите на преките си съперници.
 

Баскетболистките на Тони 7 от Сливен са твърди участници във втората петица в третия и четвъртия етап от шампионата, но за най-младия тим в шампионата и това е голям успех. Средната възраст на отбора е 17 години и 4 месеца, уникално за нашите стандарти.
 

Цветелина Кременлиева отбеляза 24 точки (2 тройки) за състава на Тони 7, а най-красивото лице на Сливен Мария Байчева показа класа и на баскетболния терен като регистрира втория си дабъл дабъл за сезона – 13 точки и 12 борби.
 

Дуото млади таланти на сливенската баскетболна школа Виктория Стойчева и Радостина Рашева се отчете с по 8 точки. И двете са родени през 1992 година, но имат вече зад гърба си доста мачове в елитната ни женска група.
 

За домакините от София Стефка Николова направи 9 грешки, които компенсира за пореден път с комплексната си игра - 20 точки, 9 борби и 7 асистенции и общ коефициент от 27. Цветелина Николова добави 16 точки и 8 овладени топки, а отлично като резерва се включи Памела Дечева. Тя вкара също 16 точки (2 тройки) само за 18 минути игра.
 

Още в сряда на Славия Термострен предстои далеч по-сериозно изпитание като гост на Монтана 2003, докато Тони 7 ще приеме за пореден път в ямболската зала „Диана”, този път състава на Миньор Перник.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ ТЕРМОСТРЕН – ТОНИ 7
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи