Треньорите на ЦСКА се срещнаха с Ценов и Станев, може да има извънредно решение на федерацията


Треньорите на ЦСКА се срещнаха с Ценов и Станев, може да има извънредно решение на федерацията
Иван Ценов
02-02-2009 17:09 | Gong.bg

Обявилите бойкот треньори на баскетболния ЦСКА се срещнаха с изпълнителния директор на българската федерация Иван Ценов и главния мениджър на Националната баскетболна лига Стефан Станев.
 
„Двамата треньори споделиха с нас нещата, които бяха казани на пресконференцията. Изводът, до който стигнахме е, че трябва да потърсим заедно с тях официална среща с ръководството на ЦСКА, като повод на разговора ще е бъдещите намерения на ЦСКА, защото в последно време те винаги са в епицентъра на скандали”, заяви Ценов за Гонг и добави:
„Главният мениджър на Лигата Стефан Станев разговаря със спортния директор на ЦСКА Бранислав Прелевич и ми каза, че Прелевич му е казал, че не може да намери Стерянопулос, който се притеснявал за живота си и затова само чрез адвокатите му контактувал. Това го разбирам като отказ. На този етап те са внесли съдийски такси и други неща, но могат да останат без български състезатели, което ще доведе на всеки мач сериозни глоби. Проблемът е и с детско-юношеската част. Децата също ще се включат в бойкота, което ще доведе до други нарушения, които също се наказват.”
 
На въпрос има ли вариант да се стигне до изваждане на баскетболния ЦСКА от първенството Иван Ценов коментира:

„Това го няма написано, но ако те не отговарят на всички изисквания, това е въпрос на общото събрание на клубовете да вземе решение. Вече правим постъпки пред НОИ дали има начин ние да даваме списъци с картотекираните състезатели, а те да ни връщат имат ли осигуровки.Ние предварително нямаме вариант да знаем предварително спонсорите на клубовете как ще се държат. Никой не е застрахован от това да дойде спонсор, а после да има проблеми. Но може де са стигне до извънредно решение на федерацията.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи