Втори успех над Славия за Монтана 2003 през този сезон


Втори успех над Славия за Монтана 2003 през този сезон
Ивелина Вранчева с много добър мач за Монтана
04-02-2009 22:40

Монтана 2003 победи Славия за втори път през този сезон и се утвърди на третото място във временното класиране при жените. След като през есента победиха в София, този път баскетболистките на старши треньора Славко Димитров надиграха Славия с 91-74 и вече имат 9 победи от 13 изиграни мача. Това им дава големи шансове да завършат трети след този етап от родния шампионат, но в събота ще се изяснят много въпросителни при госуването на прекия съперник за тази позиция – състава на Миньор Перник.
 

„Белите” се държаха равностойно за една четвърт и дори имаха аванс от точка след 10 минути игра – 19-18. Всчико се реши във втората и третата части, когато домакините вкараха цели 24 точки повече от съперника си – 54-30. Така след 30 минути всичко в зала „Младост” бе ясно, оставаше да се реши само с каква разлика Монтана 2003 ще победи гостенките от София. В крайна сметка състезателките на Борислава Мандур успяха да намалят преднината до 17 точки в края на мача – 91-74 за Монтана 2003.
 

Вера Перостийска продължава с убедителните си игри в шампионата на страната и днес регистрира поредния си дабъл дабъл – 26 точки и 15 борби преди да напусне за 5 лични нарушения.
 

Ивелина Вранчева пък добави 12 точки, 7 завършващи подавания и 5 овладени топки, докато Цветомила Петрова и Мариета Кърчовска се отччетоха с по 11 точки като резерви.
 

Добрата си форма потвърждава и Стефка Николова, но от тима на Славия. Тя вкара най-много за гостенките – 20 точки, а освен това заедно с Цветелина Николова „надскочиха” всички останали свои съотборнички, взети заедно като грабнаха по 6 борби.
 

Славия посреща НСА в събота и по всяка вероятност ще запише шестата си победа в първенството, но това едва ли ще бъде достатъчно за нещо повече от седмо място в крайното класиране след този първи етап.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 – СЛАВИЯ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

ТОП 10 НА 15-и КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи