Евроинс Черно море взе Йелич от Суислайън


Евроинс Черно море взе Йелич от Суислайън
Душан Йелич (сн: Eurobasket.com)
05-02-2009 15:50

По-малко от два часа остават до края на работния ден, с който свършва и срокът на БФБ за трансфери и картотекиране на нови състезатели при мъжете. Редица клубове се опитват да си осигурят услугите на необходими за тях нови попълнения в последния момент, а сред тях е и направилият серия от неудачни резултати напоследък Евроинс Черно море.
 
Играчът, когото те успяха да привлекат във Варна, е именно от отбора, срещу който бе последният от тези неуспешни мачове на "Моряците" - сръбския Суислайън Таково Вършац. Става дума за 211-сантиметровия център Душан Йелич-Куцопулос, който в мача от Еврохолд Балканската лига миналата сряда се включи от пейката и допринесе с 13 точки и 9 борби за убедителния успех на сърбите в зала "Конгресна" на ДКС. Сега Йелич ще бъде важна част от игровата концепция на новия сръбски треньор Предраг Бадняревич, особено в светлината на неубедителните изяви напоследък на бразилеца Атила Сантош и особено на американеца Майкъл Ърл.
 
Йелич обаче едва ли ще може да помогне в последните две срещи на Евроинс Черно море в Балканската лига, тъй като ще може да бъде картотекиран в регионалната надпревара едва след края на груповата фаза и при условие, че варненци се класират напред.
 
34-годишният Душан Йелич обаче, освен сънародник на Бадняревич, е също и грък, след като 8 от 17-те сезона в богатата му професионална кариера са изиграни в Гърция. 6 от тях са в Паниониос между 1993 и 2000 г. Именно тогава Йелич се сдобива с гръцкото гражданство и новото име "Дусан Куцопулос", а с това - и европейския паспорт. Всъщност от 1991 г. насам той преминава последователно през 13 отбора в Европа - Цървена Звезда, Паниониос, Аликанте, Олимпиакос, Еър Авелино, ТАУ Керамика, Проком Трефъл, Македоникос Козани, Анвил Влоцлавек, Капо д`Орландо, Тичино, Апоел Никозия и Калев Талин, преди да бъде привлечен на 8 декември миналата година в Суислайън Таково. Сега, само два месеца по-късно, той преминава от лидера в Група А на Балканската лига в последния във временното класиране там Евроинс Черно море, който обаче все още е с шансове за класиране на четвъртфинал. Йелич изигра само 2 мача досега за сръбския тим в турнира, но също и 7 в сръбското първенство, където Суислайън Таково също е лидер в класирането. Там играчът записа средно по 9.9 минути с 4.7 точки и 2.6 борби на мач.
 
В същото време стана ясно, че Евроинс Черно море освобождава Майкъл Ърл, който не задоволи с игрите си ръководството на клуба.

СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи