Сергей Цветков в Дунав 2007, Живко Стоянов в Овергаз


Сергей Цветков в Дунав 2007, Живко Стоянов в Овергаз
Сергей Цветков в Дунав 2007
05-02-2009 16:07

Сергей Цветков и Живко Стоянов получиха разрешения от Националната баскетболна лига да бъдат картотекирани в други клубове, въпреки че договорите им с ЦСКА все още на са разтрогнати. Те двамата, заедно с Крум Дойчинов са имали професионални договори с ЦСКА, докато останалите от бойкотиращите ръководството на „червените” българи - Иван Иванов и Михаил Александров - са на аматьорски начала в клуба.

 

Цветков и Стоянов ще продължат кариерата си в отбори от мъжката А група. Цветков подписва с Дунав 2007, докато Стоянов ще бъде част от Овергаз. И двамата са постигнали договореност с тези два отбора и, след като получиха разрешение от НБЛ, че са свободни, няма никакви пречки да бъдат картотекирани в новите си клубове броени часове преди да се затвори трансферния прозорец у нас.

 

Цветков прави най-силния си сезон в кариерата си и има по 11.4 точки, 3.1 борби и 2.5 асистецнии във всичките 14 срещи за ЦСКА през този сезон. Той играе средно по 31.4 минути на мач.

 

Стоянов пък участва в 12 срещи и има средно по 6.4 точки и 3.3 борби за 20.9 минути в тях.

 

Овергаз и Дунав 2007 са два тима, които се борят за челни места в класирането на мъжката А група и имат по 5 победи и 4 загуби след първия дял от шампионата.

 

И Цветков, и Стоянов обаче не са се отказали от намеренията си да съдят ръководството на клуба в лицето на Стерянопулос и Прелевич, които не са им платили последните заработени заплати. Освен това договорите на българските състезатели в ЦСКА не са били обявени в Националната агенция по приходите (НАП) и не са им плащани осигуровки по време на престоя им в „червения” клуб.


СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи