Цветков и Стоянов свободни, ако ЦСКА не представи документи до 14.00 часа в петък


Цветков и Стоянов свободни, ако ЦСКА не представи документи до 14.00 часа в петък
Живко Стоянов
05-02-2009 19:35

Случаят със Сергей Цветков и Живко Стоянов и тяхното желание да преминат в друг клуб в рамките на трансферния прозорец остана нерешен днес. Двамата са подали молби в БФБ за прекратяване на взаимоотношенията с ЦСКА по вина на клуба като в тях се визират неизплатени суми от страна на клуба. От БФБ пък са поставили срок на ЦСКА да отговори на запитването дали това е истина.
 

Утре до 14.00 часа ръководството на ЦСКА в лицето на президента Георгиус Стерянопулос и спортния директор Бранислав Прелевич ще трябва да представи документи в баскет-централата, че са изплатени поне 80% от задълженията си към Цветков и Стоянов. Член 26, точка 4 от Трансферния правилник на БФБ гласи, че ако определен състезател не е получил 80 % от възнагражденията си във всички договори, сключени между БК и състезателя, той се смята за свободен.
 

Цветков ще продължи кариерата си в Дунав 2007, докато Стоянов има желание да играе в Овергаз. Ако до 14.00 часа в петък от ЦСКА не представят докуемнти, че са изплатили нужния минимален процент на Цветков и Стоянов, БФБ автоматично ще ги картотекира в новите клубове. Това ще бъде особено важно за Цветков, който ще може да дебютира за Дунав 2007 в мача срещу Евроинс Черно море от турнира за купата на България същата вечер в Русе.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи