Видабаскет - ЦСКА 20-0


Видабаскет - ЦСКА  20-0
Електронното табло във Видин
06-02-2009 18:59

ЦСКА провали баскетболния празник във Видин подготвен от домакините, като не се яви в първия двубой от турнира за Купата на България при мъжете и загубиха служебно срещата и серията от осминафиналите. Това праща директно Видабаскет в следващата фаза на турнира сред най-добрите осем отбори в страната. На четвъртфиналите видинчани ще се изправят срещу 6-кратния пореден шампион на България Лукойл Академик.
 

„Радващо е, че победихме, но съм огорчен от начина по-който го направихме," заяви ст.треньорът на видинчани Красимир Генов. "ЦСКА е име в спорта и е жалко, че лепват такъв шамар на баскетболната игра в България и то в годината, когато ще честваме 90 години роден баскетбол, а турнирът за Купата на България е най-престижната басектболна проява у нас. Участието за Купа България е гордост, чест и достойнство, но явно непознати за ръковоството на един от най-именитите български клубове ЦСКА. Видабаскет ще се извини официално на своите привърженици, които отново бяха над 1200 в зала „Фестивална”. Жалко, много жалко..!, Видабаскет продължава напред, но баскетболен Видин загуби тази вечер," заключи Генов.
 

Съдиската бригада за двубоя изчака да изтекът необходимите 15 мин. по наредба от обявения начален час на срещата и отсъди служебна победа за видинчани с 20-0, която бе възторжено аплодирана от публиката. Също доста емоционална, но с обратен знак, бе реакцията на зрителите в залата по адрес на армейския клуб, при споменаване за тяхното неяваване и незачитане на баскетболните правила в България. И така в следващия етап от турнира за Купата на България сблъсъкът е Видабаскет-Лукойл Академик.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи