Най-голямата победа в първия кръг за купата бе за Рилски спортист


Най-голямата победа в първия кръг за купата бе за Рилски спортист
Рилски спортист не срещна трудности в София
06-02-2009 21:59

Рилски спортист постигна най-голямата победа в първия кръг от турнира за Купата на България след разгромното 103-51 като гост на Славия в столичната зала „Триадица”. Въпреки, че игра без Травис Питърсън, отборът от Самоков показа колко по-класен от съперника си е и без напрягане победи с цели 52 точки разлика. Момчетата на старши треньора Александър Тодоров демонстрираха отлична игра в защита като допуснаха Славия да им отбележи максимум 16 точки в една четвърт. От своя страна те имаха добър процент на стрелба и за трети път този сезон постигнаха трицифрен резултат в нападение (преди това вкараха 100 точки срещу ЦСКА и 103 срещу Левски в НБЛ).
 
Всички от стартовата петица на Рилски спортист завършиха с двуцифрен точков актив, а най-много в този мач отбеляза Бранко Миркович. Той завърши с 21 точки, 5 борби и 4 завършващи подавания. Иван Лилов добави 17 точки, а добре игра и третия гард от титулярите в този мач – Александър Груев се отчете с 14 точки, 5 овладени топки и 4 асистенции.
 
Домакините от Славия очевидно срещнаха трудности срещу добрата защита на гостите и не стигаха лесно до стрелба в коша. Те вкараха едва 34.7 % за 2 точки и само 14.3 за 3 точки (едва 3 сполучливи от 14 опита). Най-резултатен за тях бе Йордан Янков с 15 точки.

Предстои мач в неделя в Самоков, но той ще бъде само протоколен и ще узакони класирането на Рилски спортист за Финалната осмица. Там баскетболистите от Самоков ще играят срещу победителя от двойката Балкан/Ямбол. След първия мач в Ботевград Балкан има аванс от 19 точки, но втората среща е в Ямбол в неделя и едва тогава ще се разбере кой ще бъде съперник на Рилецо на четвъртфиналите.
 
След мача в неделя със Славия на Рилски спортист предстоят 4 никак леки двубои до края на месец февруари. Първо ще се гостува на Спартак Плевен в първи мач от втория дял на шампионата на НБЛ (13 февруари), следва гостуване в БИБЛ на Фершпед Работнички (17 февруари) в битка за първото място в група В на регионалната надпревара, приемане на шампиона на България Лукойл Академик на 21 февруари в Самоков и гостуване на Левски в последния ден от краткия месец февруари в София.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИ КРЪГ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи