Сливен все още без победа, но с шанс за класиране


Сливен все още без победа, но с шанс за класиране
Черноморец с 6 точки преднина след първия мач
06-02-2009 22:50

Отборът на Сливен продължава да бъде един от двата отбора в България без спечелен мач до този момент за сезон 2008/09. Днес те не успяха да се справят като гости на отбор от по-долната А група – Черноморец Бургас и отстъпиха със 71-77. След 14 загуби в Националната Баскетболна Лига последва и 15-та в първия кръг от турнира за купата на страната. Другият отбор без победа досега е Спортист Своге, който загуби досегашните си 9 срещи в А група.
 
Въпреки, че загубиха със 6 точки, баскетболистите от Сливен трябва да са радостни, че се отърваха само с толкова. В края на първата четвърт ситуацията в бургаската зала „Бойчо Брънзов” не изглеждаше никак розово за гостите – те губеха с цели 18 точки (12-30). На почивката Сливен смъкна само 2 точки, които Черноморец си върна в третата четвърт. Преди началото на последната част аванса на домакините от Бургас бе пак 18 точки – 67-49. В тези последни десет минути все пак момчетата на старши треньора Събин Маринов успяха да скъсят дистанцията и да приведат срещата в нормални граници. На няколко пъти те намаляваха до само 3 точки, а в крайна сметка паднаха „само” със 6 – 71-77.
 
Този резултат дава големи шансове за Сливен не само да запише първа победа за сезона след два дни в ямболската зала „Диана”, но и да отстрани съперника си на тази осминфинална фаза от турнира за купата на България. Победителят от този двубой ще срещне тима на Левски, който директно се класира за Финалната осмица вследствие доброто си класиране през първия дял от шампионата на НБЛ.
 
Димитър Рошманов бе най-резултатния играч в мача с 28 точки (2 тройки) като застана на линията за наказателни удари 14 пъти и вкара 10 от тях. Младокът Емил Бинев пък направи своя първи дабъл дабъл от началото на сезона – 18 точки и 11 борби, а освен това той отне и 6 топки от съперника. Това обаче не е неговото най-добро постижение през тази година – Бинев има и трипъл дабъл (38 точки, 14 борби и 11 асистенции) срещу Спортист Своге точно преди два месеца, на 6-ти декември в мач от А групата на страната.
 
Ветеранът Минчо Алексов също завърши с двуцифрени показатели в две категории – 12 борби и 10 точки, а отлично от скамейката се включи бившия юноша на Левски Александър Гогов – 11 точки и 4 борби.
 
Друг състезател, който започна сезона със „сините” от София – Петрослав Зафиров направи официален дебют за Сливен. Той обаче игра само 6 минути и отбеляза едва 4 точки преди да седне на скамейката за две неспортсменски нарушения. По традиция най-добър за Сливен бе Тодор Тенев, завършил с 19 точки и 7 борби.
 
Андреан Илчев пък вкара рекордните за сеона 18 точки, а той успя да хване и 5 топки (4 от които в нападение).
 
Черноморец доминираше в борбата под коша (47-32), но пък пропусна цели 10 от общо 30 изпълнени наказателни удари.
 
Зрителите в Ямбол ще станат в неделя свидетели на двата най-интересни сблъсъка от тази фаза на турнира. Първо от 15.30 Сливен ще играе с Черноморец, а после следва и крайно интересната среща Ямбол-Балкан.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ – СЛИВЕН
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИ КРЪГ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи