Драматична победа на Монтана 2003 в Перник


Драматична победа на Монтана 2003 в Перник
Вранчева бе точна накрая от фала за Монтана 2003
07-02-2009 21:39

В един от най-зрелищните мачове от началото на шампионата при жените Монтана 2003 победи като гост с 92-91 Миньор Перник и се утвърди на третата позиция във временното класиране. Почти сигурно е, че и двата отбора ще продължат във втората фаза на шампионата в така наречената Първа четворка заедно с фаворитите за титлата Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик.
 

Двата състава изиграха един спектакъл в който водачеството в срещата бе сменено цели 34 пъти, а в 17 случая бе резултата бе изравняван. Дори в последната минута от мача отборите влязоха при равенство на таблото – 89-89. Радмила Нешева пропусна за Миньор Перник, а в ответната атака Ивелина Вранчева бе фаулирана и не сбърка от накзателната линия за 89-91. Светла Асенова изравни резултата 91-91 с точен изстрел 24 секунди преди края. Последва нарушение от страна на домакините 5 секунди преди края, а на линията за фал отново застана Вранчева. До този момент тя бе вкарала всичките си 4 изстрела за една точка. Тя вкара първия и пропусна втория, а след него времето изтече и гостенките от Монтана 2003 си тръгнаха като победителки от Перник.

Светла Асенова вкара рекордните за сезона 29 точки, но те не стигнаха за успех на Миньор. Тя добави 5 борби и бе безпогрешна от наказателната линия (7/7). Агнеса Дойчинова направи петия си дабъл дабъл от началото на шампионата и завърши с 20 точки, 12 овладени топки и 5 асистенции. Останалите три баскетболистки от стартовата петица на Миньор също се представиха много добре – Камелия Михалкова вкара 15 точки и добави по 6 борби и също толкова асистенции, Нешева се отчете с 14, а Ралица Василева с 13 точки.
 

Над всички в срещата бе Жанета Жельова, отбелязала 32 точки и коефициент 30 за 33 минути игра. Вера Перостийска пък отново завърши са дабъл дабъл, неин седми от началото на сезона – 18 точки и 15 борби. Вранчева и Румяна Николовска добавиха по 13 точки.
 

Монтана 2003 приема Рилски спортист идната събота преди да гостува на Лукойл Нефтохимик в последния кръг от първия дял на шампионата.
 

Миньор Перник пък от своя страна гостува на НСА, а след това играе срещу Славия у дома. Една победа от тези два мача ще им бъде достатъчна за да влязат в четворката на 100 %.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНЬОР ПЕРНИК – МОНТАНА 2003


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

ТОП 10 НА 16-и КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи