Девет тройки за Искрен Иванов в мач от Младежката лига


Девет тройки за Искрен Иванов в мач от Младежката лига
Искрен Иванов бе на две борби от трипъл дабъл
08-02-2009 08:27

Искрен Иванов „изригна” в първия ден от турнира от Младежката лига във Варна. Той бе много близо до трипъл дабъл след като вкра 31 точки, подаде 10 асистенции и хвана 8 борби. Нещо повече, той направи нещо рядко срещано в баскетбола като отбеляза 9 тройки в коша на съперника и демонстрира изключително точна ръка в стрелбата си. Юношите на Левски пък записаха седма победа общо и трета над Берое Марица от началото на това състезание, този път със 101-71.
 
Остават още два кръга от турнира във Варна, а освен тях всичките шест отбора ще изиграят още два турнира в София и Самоков преди края на редовния сезон. Четворката, която ще играе в плейофите след него обаче е известна – това са отборите на Лукойл Академик, Черно море, Рилски спортист и Левски. Все още не е ясно единствено кой с кого ще се срещне на полуфиналите на този финален турнир.
 
Освен Иванов, други двама „левскари” се изявиха с отлична стрелба от зоната за три точки. Васил Александров (24 точки) бе точен на четири пъти, а Петър Бабалиевски (13 точки) порази целта три пъти от далечно разстояние. Така трима играчи вкараха общо 16 тройки и разбиха защитата на смесения тим от Стара Загора и Пловдив.
 
Интересното е, че друг състезател от юношите на Левски завърши с най-голям коефициент. Иво Славчев вкара 20 точки, хвана 19 борби, отне 8 топки и подаде 3 асистенции за коефициент 43. Той е на второ място в класацията за най-полезен състезател в Младежката лига досега като единствено пред него е съотборника му Цветелин Иванов. Трети е Александър Янев от Черно море.
 
Днес юношите на Левски се изправят срещу тези на Рилски спортист от 14.00 часа в най-интересната среща от програмата за събота.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ (19) – БЕРОЕ МАРИЦА (19)
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи