Лукойл Академик нанесе първо поражение на Черно море в Младежката лига


Лукойл Академик нанесе първо поражение на Черно море в Младежката лига
Калин Христов с рекрдни 32 точки за сезона
08-02-2009 12:55

Вече няма отбори без загуба в Младежката лига за юноши. Съставът на Черно море имаше 12 поредни победи преди днешната среща с връстниците си от Лукойл Академик. Малките „студенти” успяха да прекъснат тази серия и победиха, при това на варненски терен – в зала „Христо Борисов” с 85-77. След като надиграха вчера миналогодишните шампиони от Рилски спортист, днес те се справиха и с отборът, който нямаше загуба до този момент. Победата бе девета за юношите на Лукойл Академик, което ги изведе с две победи пред останалите ги в класирането отбори на Левски и Рилски спортист, които играят по-късно днес.
 

Триото Калин Христов-Пламен Христов-Планимир Дафинов бе безупречно в действията си и варненския тим така и не намери противодействие срещу него по време на целия мач. Тримата вкараха общо 69 точки, като най-резултатен от тях бе Калин Христов с 32 точки. Това е най-доброто му постижение през този сезон в Младежката лига като за първи път той минава границата от тридесетте точки. Калин добави 5 отнети и 4 овладени топки, а на три пъти бе точен от зоната за три точки.
 

Дафинов също показа добър мерник от далечно разстояние, особено когато срещата се решаваше. Той вкара 4 от 5 изстрела зад дъгата за три точки, а накрая завърши с 20 точки.
 

Пламен Христов не им остана длъжен и направи четвъртия си дабъл дабъл от общо 11 изиграни срещи в лигата – 17 точки, 13 борби и 4 асистенции.
 

Тихомир Желев отбеляза най-много за Черно море и завърши с 25 точки. Александър Янев добави 17 точки и 7 борби, а Симеон Илиев 13 точки и 9 овладени топки.
 

Черно море ще се опита да се поправи утре от 14.00 часа, когато излиза срещу Левски в последния мач от този турнир във Варна. Лукойл Академик пък ще се опита да запише поредна победа срещу Балкан и да си тръгне непобеден от морската столица. Техният мач е в понеделник от 10.00 часа.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ (19) – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК (19) 


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи