Аврамов игра за Памеса, бият ВивеМенорка на Калоян Иванов


Аврамов игра за Памеса, бият ВивеМенорка на Калоян Иванов
Божидар Аврамов (сн. ACB.com)
08-02-2009 16:51

Днес се изигра поредният 22-ри кръг от елита на испанското първенство – мъжката ACB, а в него трима българи излязоха на терените за своите отбори. Сблъсъкът между Памеса Валенсия и ВивеМенорка противопостави двама български национали – Калоян Иванов и Божидар Аврамов. Отборът от Валенсия се наложи убедително над противника си с 87-56, а за първи път откакто се завърна в редиците на Памеса участие взе Аврамов. Той беше в игра едва 3 минути и не успя да се разпише. За Менорка Иванов игра 16 минути , за които вкара 2 точки и хвана 7 овладени борби. В момента Памеса се намира на 7-мо място в класирането с актив от 11 победи и 9 загуби, докато ВивеМенорка е на предпоследното 16-то с 5 успеха и 16 поражения.
 

В друг мач от това първенство третият ни национал, играещ там – Филип Виденов и неговият Гранада се наложиха само с точка над Билбао баскет. Крайният резултат от срещата е 70-69, а Виденов беше на паркета 5 минути като завърши с 2 точки и 2 борби. Отборът заема десетото място във временното класиране с 9 победи и 12 загуби до момента.
 

В италианската втора дивизия Роксана Йорданова записа победа със своя Калик Алгеро. Крайният резултат срещу Калабра Ренде бе 66-51, а българката се отчете с пет точки и 3 борби за 21 минути игра. Калик се намира на 13-то място в класирането с 5 победи и 13 загуби.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи