Ямбол победи Балкан, но отпада


Ямбол победи Балкан, но отпада
Радев и Трайков на четвъртфинал
08-02-2009 21:23

Ямбол успя да победи гостуващият Балкан, но загуби серията в предварителният кръг за купа „България-Леденика”. Пред 2000 души в зала „Диана” домакините трудно се наложиха с 70-67, но това не им стигна да продължат напред в турнира. След като в първият двубой те загубиха в Ботевград с 19 точки разлика, за да продължат им бе необходима победа с поне 20 точки. Въпреки неистовата подкрепа на своите фенове, Ямбол не успяха да изпълнят задачата си и няма да са участници в турнира „България-Леденика”.


Началото бе добро за домакините. Те започнаха силно със забивка на Скуматов, тройка на Говедаров и зверска забивка на Маринов. Това накара Георги Младенов само след 2.30 минути игра да вземе първото си прекъсване. Ямбол продължи с добрата си игра и в средата на частта водеха с 6 точки. Последва обаче спад в играта на ямболци, Балкан позатегнаха защитата и бързо успяха да стопят пасива си, дори след 7 минути игра поведоха. Иван Чолаков взе прекъсване, но това не доведе до обрат в играта. Така ботевградчани взеха първата четвърт с 16-18.

Във втората част Ямбол продължиха със слабата си игра, трудно стигаха до стрелкова позиция, като единствено Станислав Говедаров поддържаше „огъня”. От своя страна на Балкан също не вървеше стрелбата и това спомогна мачът да върви без някой да може да се откъсне напред. След 15 минути игра ямболии се разиграха, Говедаров с тройка изравни, в ответната атака Сандърс направи чадър и това даде стимул в играта им. В оставащото време те бързо направиха 9 точки. разлика и при резултат 38-29 се оттеглиха за почивка.

Второто полувреме започна с тройка за Балкан, като те заиграха силно в защита. Това даде резултат и Ямбол не успяха 4 минути да отбележат кош. За 5 нарушения, играта напусна Стойо Чолаков. Въпреки това, домакините успяха да се върнат в мача, заиграха бързо и комбинативно, същевременно стегнаха защитата и това даде резултат. Минута преди края на периода разликата стана 13 точки, а Говедаров с тройка 2 секунди преди края я увеличи на 16 точки.


След 22-11 в третата част, всички в зала „Диана” очакваха любимците им да направят последната крачка и да сломи противника си. Това обаче така и не се случи. Само за минута и половина игра Балкан, водени от Бозов и Радев успяха да върнат 6 точки. от разликата. Последва тройка на Лилов със сирената, след това отнова в края на разрешените 24 секунди за атака, Радев вкара кош и бе фаулиран от Сандърс. Това бе петото нарушение за центъра на Ямбол. За кратко време разликата се стопи до едва 7 точки за домакините. Влезлият Скуматов също извърши петото си нарушение и за ямболци, без трима от основният състав, мисията изглеждаше невъзможна. Разигра се Бозов и бележеше без проблем от всяка позиция. Домакините пробваха срелба от зоната за три точки, която за тяхна жалост не бе успешна. Балкан заиграха тактически за цяла атака, като успяваха да бележат в самия й край. Това доведе до 3 т. преднина за Ямбол, 5 минути преди края и резонния въпрос бе, дали гостите няма да вземат и втора победа. Това реши Марчев, който вкара тройка 30 секунди преди края на мача и реши победата за отбора си.

 

Ямбол победиха, но едва с 3 точки разлика и заслужено Балкан, на 12-ти март ще се изправи срещу Рилски спортист в четвъртфинален двубой за купа „България-Леденика".


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - БАЛКАН
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИ КРЪГ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” – МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи