Кадетите на Овергаз гостуват във Велико Търново по проекта "Баскетболни Рицари"


Кадетите на Овергаз гостуват във Велико Търново по проекта "Баскетболни Рицари"
Отборът на Овергаз (16) (сн. Overgasbasket.com)
09-02-2009 10:38 | Overgasbasket.com

Кадетите на Спортен клуб “Овергаз” бяха във Велико Търново като водеща организация по проекта „Баскетболни Рицари”. Това беше вторият град след Ямбол, който момчетата посетиха с цел да спечелят нови привърженици и фенове на играта баскетбол, съобщава официалния сайт на клуба Overgasbasket.com. Програмата включваше срещи с ученици от СОУ”Емилиян Станев” и ОУ”П.Р. Славейков”, на които шампионите на България демонстрираха основни техники в баскетбола и разказаха как може да се помогне в организацията на ученически баскетболни турнири.
 
Във физкултурния салон на първото училище баскетболните рицари на “Овергаз” се срещнаха с младежи на тяхната възраст. Всеки един от тях сподели с връстниците си какво за него е този спорт, какво му дава той и как е започнал да се занимава с него. Дадоха съвети и препоръки на своите нови приятели как могат сами да организират училищни първенства и турнири, а с това училището може да бъде по-привлекателно място за тях. В заключение Антонио Николов и Дамян Стоянов от “Овергаз” се изправиха в баскетболен двубой срещу двама представители на училището.
   
Момчетата на “Овергаз” бяха приятно изненадани от посрещането и организацията в основното училище. След приключване на демонстрацията и разговора, децата поздравиха по-големите батковци с брейк танц.
 
Баскетболен клуб “Овергаз”, както винаги, се беше погрижил и организирал образователна програма за младите „Баскетболни рицари”, свързана със значението на Велико Търново в историята на България. След разходката с екскурзовод из престолния хълм Царевец, наставникът на кадетите Янко Янчев проведе на открито, в сърцето на крепостта изпит по история. Получилите слаба оценка бяха наказани с лицеви опори върху древните камъни.
   
Като финал на деня беше изиграна приятелска среща с отбора на юношите на „Етър”. За голяма изненада на момчетата от Овергаз, отборът им беше подкрепен от група местни фенки, което вдъхнови „Рицарите” за победа. Това беше приятен завършек на един интересен и ползотворен ден.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи