Балкан иска участие в плейофите на страната


Балкан иска участие в плейофите на страната
Георги Младенов (сн. Gong.bg)
09-02-2009 12:13

Отборът на Балкан, който снощи елиминира Ямбол в турнира за купата на страната, ще иска да вземе участие в плейофите на страната. След отказа на ЦСКА да продължи да играе в Националната Баскетболна Лига, отборите в нея останаха 7 и във всеки кръг ще има почиващ тим. Ясно е, че сега няма как да се правят замени и тяхното място да бъде заето от друг тим по средата на шампионата. Но на всеки обикновен любител на баскетбола възниква въпроса дали в плейофите на страната може да се включи шампиона на А група и така да се запази схемата от 8 отбора на четвъртфиналите. Това разбира се трябва да бъде одобрено от Управителния съвет на БФБ и съответно НБЛ да разреши един отбор от долната, А група да вземе участие в плейофите по-късно през годината.
 

„Ще бъде истински празник за баскетболните фенове в Ботевград”, каза старши треньорът на Балкан Георги Младенов за BulgarianBasket.com. „А те го заслужават, защото изпълват залата във всяка среща. Освен това две срещи с Лукойл Академик ще повторят еуфорията от миналогодишните финали в първенството. Разбира се има още половин редовен сезон и в лигата, и в нашата група, но се съмнявам, че както Лукойл Академик, така и ние може да бъдем изместени от първите места. От всичко мисля, че от тези срещи баскетбола у нас може само да спечели. Другият вариант е те направо да се класират за полуфинал, от което никой няма полза. За нас участието в плейофите ще бъде награда за първото място в А група, както и мотивация на всички момчета от тима да играят и се раздават до края. Пък и мисля, че с игрите си през този сезон в първенството, както и в тези мачове за купата за пореден път доказахме, че заслужаваме да играем в елита на българския баскетбол.”
 

Балкан е лидер в А група с 9 победи от също толкова срещи като в повечето мачове съперниците им бяха побеждавани с огромни разлики.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи