Евроинс Черно море без Янев в Брашов, срещата е от 21.00 часа


Евроинс Черно море без Янев в Брашов, срещата е от 21.00 часа
Черно море гони победа в Брашов
11-02-2009 10:38 | Оle-bg.com

Младата надежда на Евроинс-Черно море Александър Янев не попадна в групата на отбора за важното гостуване на Куадрипол (Брашов) от Балканската лига по баскетбол за мъже, което е утре вечер. Вчера сутринта "моряците" отпътуваха за Румъния с 12 състезатели. За сметка на Янев, сред 12-те влязоха 19-годишното крило Симеон Илиев и 18-годишният Тихомир Желев. Сръбският наставник на варненци Предраг Бадняревич включи в групата и новопривлечения от Суислайън Таково Вършац Душан Йелич.


"Срещу Дунав 2007 за Купата на България станаха, така да ги нарека, добри официални контроли. Мачовете бяха полезни за сработването на състава. След идването на доказан специалист като Бадняревич настроението в тима е страхотно и отиваме в Брашов с единствената мисъл за победа", сподели помощник-треньорът на "моряците" Даниел Димитров.


Черно море се нуждае от задължителна победа, за да е сигурен в класирането си на четвъртфиналите на Балканската лига. "Положението в групата е доста неясно след победата на Брашов над шампиона на Македония Фени Индустри през миналата седмица. Възможно е да се получи тройна въртележка, така че задължително трябва да бием румънците. Другият вариант за класиране напред е доста по-сложен. Той включва загуба до 7 точки от Брашов, победа следващата седмица над Фени Индустри и успех на Раднички 034 Груп срещу лидера Суислайън Таково Вършац", коментира ситуацията в групата Димитров.


Той допълни, че основната сила на румънския Куадрипол (Брашов) е във високите центрове - румънците разполагат в състава си с 220-сантиметровия Йонут Драгушин и високите 217 и 214 см Шенай Ислям и Октав Морариу.


"Съперникът разчита предимно на високите си баскетболисти. Аз обаче не се плаша от тях. Надявам се да направим добра игра и да се поздравим с успех, който ще бъде много ценен и ще ни позволи да продължим напред в Балканската лига. Настроението в тима е отлично и всички искаме да зарадваме с победа българските фенове на баскетбола", коментира американецът в състава на Черно море Брайс Шелдън.


Междувременно, организаторите на Балканската лига изместиха с два часа и половина двубоя между Куадрипол и варненския тим. Така вместо от 18,30 ч. срещата ще започне в 21,00 в зала "Колибаши" в Брашов утре. Промяната обърка и плановете на варненци. Вместо да тръгнат за България веднага след мача "моряците" ще преспят още една нощ в Румъния и ще пътуват за морската столица в четвъртък през деня.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи