Левски и Рилски спортист продължават, гонят по-високо класиране


Левски и Рилски спортист продължават, гонят по-високо класиране
11-02-2009 11:34

В другата група от Еврохолд Балканската лига нещата вече са ясни относно самото класиране за четвъртфиналите на двата български представителя. Рилски спортист и Левски си осигуриха място в следващата фаза, но сега им предстои да се борят за по-предно класиране.
 
Рилски спортист почива днес и има да изиграе само още една среща като гост на Работнички Скопие. Няма как Рилски спортист да стане четвърти, те ще бъдат измежду първите три тима в крайното класиране в групата. Победа над Работнички в Скопие след седмица ще им гарантира първото място накрая, докато загуба е възможно да ги свали на второ. Съществува и вариант да завършат трети, но той е малко вероятен с оглед добрата точкова разлика в мачовете с Левски и Работнички досега и двете победи над Мега Хипо Лизинг.
 
Левски ще търси евентуално избягване на единия от фаворитите за спечелване на лигата - Суислайън Таково. Сърбите почти сигурно печелят група А и това означава, че който завърши на четвърто място в група В ще се изправи срещу тях на четвъртфинал.  
А това може да се случи при минимум още една победа в оставащите две гостувания на Динамо и Работнички. Загуба в Скопие днес ще означава сбогом на първото и второто място в групата. Тогава „сините” ще трябва да гонят задължителна победа над Динамо в Букурещ, за да избягнат последното място и евентуален сблъсък със Суислайън Таково.
 
Група В
1. Рилски спортист (5-2)
2. Фершпед Работнички (3-2)
3. Мега Хипо Лизинг (4-3)
4. Левски (3-3)
------------------------------------------
5. Динамо Букурещ (1-5)
 
Оставаща програма:
11 февруари
Фершпед Работнички – Левски
 
17 февруари
Динамо Букурещ - Левски
Фершпед Работнички – Рилски спортист
 
19 февруари
Фершпед Работнички - Мега Хипо Лизинг

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи